Terroir

Vores kaffe er nøje udvalgt og stammer fra økologiske farme og kooperativer, som har en interessant beliggenhed i forhold til højde, vandtilførsel og verdenshjørner. Det rette terroir giver smagsnoterne mulighed for at træde tydeligt frem, og man får en klar oplevelse af, hvad kaffen står for.

Vores arabica kaffebønner er dyrket i bjergrige områder fra 900 til 2.200 m. over havets overflade i et bælte på 1.600 km på hver side af ækvator. Temperaturen er nogenlunde konstant, og her er frostfrit. Vulkansk og porøs jord er særlig velegnet til kaffedyrkning. Her er rig næring for planterne.

Økologisk kaffe er produceret uden brug af kemiske sprøjtemidler og kunstgødning, og produktionen er bæredygtig.

Biodiversitet

Jo højere biodiversitet med flere slags træer og forskellige slags fugle – jo bedre gødning. Fugle og skyggetræer er afgørende for at opnå en balanceret smag. Skyggen gør modningen langsommere og skaber mere smagsfylde i bønnerne. Skal man klare sig helt uden kunstgødning og samtidig holde på fugten i jorden, er det nødvendigt at have flere slags træer fx banan, guava og bambus sammen med kaffeplanterne. Træerne tiltrækker fugle, og både fugle og nedfaldne blade gøder jorden naturligt.

Planternes rodnet

Skal terroir slå igennem i smagen, skal kaffeplanterne nå en vis alder – og helst være over 7 år gamle. En kaffeplantes rodnet udvikles først rigtigt efter fem år, og jo ældre planten er, jo større er rodnettet. Rødderne trækker mineraler og sporstoffer ud af jorden.

Besøg shoppen

Mere om os

I Coffee Hub dyrker vi den gode smag. Vi kender vores økologiske kaffebønners historie, og vi ved, at den unikke kaffeoplevelse starter ved dyrkningen og handler om terroir og plukning – ligeså meget som ristning og brygning.

Vi importerer økologisk kaffe fra udvalgte certificerede farme og kooperativer og sælger de friskristede hele kaffebønner til virksomheder og private.

Hos Coffee Hub kan du også købe grønne kaffebønner og udstyr fra Hario.

Kaffe fra Coffee Hub er altid friskristet. Kaffen leveres hele i lufttætte kaffeposer med envejsventil, så bønnerne kan afgive CO2 uden at ilt kan komme ind. På den måde holdes kaffen frisk, og olierne bevarer sin gode smag.

Få et tilbud
Ring eller skriv til os. Vi er altid parat til at give et tilbud på økologiske arabica kaffebønner til dig eller til din virksomhed.

Coffee Hub er statskontrolleret økologisk.

Se Fødevarestyrelsens økologirapport

Kontakt os