Terroir

Vores kaffe stammer fra økologiske farme og kooperativer, som har en særlig god beliggenhed i forhold til højde, vandtilførsel og verdenshjørner. Det meste af kaffen i vores sortiment er desuden dyrket i vulkansk jord med rig næring for planterne. Det rette terroir giver smagsnoterne mulighed for at træde tydeligt frem, og man får en klar oplevelse af, hvad kaffen står for.

Arabica kaffebønner er dyrket i bjergrige områder fra 900 til 2.200 m. over havets overflade i et bælte på 1.600 km på hver side af ækvator. Temperaturen er nogenlunde konstant, og her er frostfrit. Økologisk kaffe er produceret uden brug af kemiske sprøjtemidler og kunstgødning, og produktionen er bæredygtig.

Biodiversitet

Jo højere biodiversitet med flere slags træer og forskellige slags fugle – jo bedre gødning. Fugle og skyggetræer er afgørende for at opnå en balanceret smag. Skyggen gør modningen langsommere og skaber mere smagsfylde i bønnerne.

Skal man klare sig helt uden kunstgødning og samtidig holde på fugten i jorden, er det nødvendigt at have flere slags træer fx banan, guava og bambus sammen med kaffeplanterne. Træerne tiltrækker fugle, og både fugle og nedfaldne blade gøder jorden naturligt.

Planternes rodnet

Skal terroir slå igennem i smagen, skal kaffeplanterne nå en vis alder – og helst være over 7 år gamle.

En kaffeplantes rodnet udvikles først rigtigt efter fem år, og jo ældre planten er, jo større er rodnettet. Rødderne trækker mineraler og sporstoffer ud af jorden. Og det er med til at give flere nuancer i smagen og en god lang eftersmag.

Besøg shoppen

Mere om os

I Coffee Hub dyrker vi den gode smag. Vi kender vores økologiske kaffebønners historie, og vi ved, at den unikke kaffeoplevelse starter ved dyrkningen og handler om terroir og plukning – ligeså meget som ristning og brygning.

Vi importerer økologisk kaffe fra udvalgte certificerede farme og kooperativer og sælger de friskristede kaffebønner til virksomheder og private.

Hos Coffee Hub kan du også købe grønne kaffebønner og bryggeudstyr.

Kaffen leveres hele i lufttætte kaffeposer med envejsventil, så bønnerne kan afgive CO2, uden at ilt kan komme ind. På den måde holdes kaffen frisk, og bevarer sin gode smag.

Ring eller skriv til os
-Vi er altid parat til at levere økologiske ‘single origin’ kaffebønner til dig eller til din virksomhed.

Coffee Hub er statskontrolleret økologisk – og så har vi elitesmiley.

Kontakt os