Tæt på ækvator kan man høste kaffe to gange om året: En mindre høst i november og en stor høst i april – maj. I den økologiske proces er kaffen dyrket uden anvendelse af kemiske sprøjtemidler og kunstgødning, og produktionen er bæredygtig. Det er samtidig forbudt at anvende kunstige farvestoffer, syntetiske aromastoffer og kunstige sødemidler.

Vores økologiske specialkaffe er høstet manuelt. Den manuelle høstmetode betyder, at kaffebærrene udvælges løbende til plukning. Bærrene modnes gradvist, og man ser grønne og røde eller gule bønner på planterne på samme tid. Skal man undgå at høste umodne kaffebønner, kan det være nødvendigt at plukke den samme plante op til 20 gange.
Med helt modne kaffebønner har man sikkerhed for, at smagsnuancerne får mulighed for at træde frem, og der er balance i kaffen.
Maskinhøstning er effektivt, men det kan være svært at opnå den samme grad af finsortering som ved den manuelle plukkemetode.

Tør eller våd proces
Efter plukningen fjernes bærret (pulpen) ind til hinden (silver skin) omkring kaffebønnen. Det kan ske ved en tør eller en våd proces, der fermenterer bønnerne. I den våde proces vaskes bønnerne i en vådmølle, og i den tørre proces lægges bønnerne til tørre et par uger under et halvtag eller delvis i solen.
Den våde proces kan give en lidt mere syreholdig kaffe, men det er nemmere at styre fermenteringen. Den tørre proces giver i reglen en mere jordagtig smag, men processen er sværere at styre, og man risikerer overgæring.

På specialkaffefarme sorteres kaffebønnerne igen, når bærret er fjernet.
Sorteringen klassificeres på forskellige måder i de forskellige lande. – Triple pick, som man opererer med i Indonesion, betyder fx, at bønnerne håndsorteres tre gange.

Ecuador SHB EP Loja - økologisk (grønne kaffebønner)
Terroir Kaffen er dyrket på bjergskråninger i 1.600-2.000 meters højde i Loja provinsen ikke langt Læs mere...
Ecuador SHB EP Loja - økologisk
Terroir Kaffen er dyrket på bjergskråninger i 1.600-2.000 meters højde i Loja provinsen ikke langt Læs mere...
Sumatra Mandheling Gayo - økologisk
Terroir Mandheling Gayo er dyrket i vulkansk jord i 1.200-1.500 meters højde nær  Mount Leuser Læs mere...
Sidamo espresso
Etiopien Sidamo Suke Quto grade 1 - økologisk
Terroir Farmen Suke Quto er beliggende midt i det etiopiske højland, hvor den røde jordbund Læs mere...
Hario French Press Olive Wood
Hario Cafe Press Olive Wood er en fantastisk måde at franskpresse din kaffe på. Denne Læs mere...
Brazil Fazendas Dutra - økologisk
Brazil Fazendas Dutra - økologisk (grønne kaffebønner)
Terroir Fazendas Dutra har eksisteret i 50 år og ledes i dag af de to Læs mere...
Økologisk tasterpakke - epresso
Økologisk gavepakke
Kaffe fra Coffee Hub er nøje udvalgt og stammer fra økologiske farme og kooperativer, som Læs mere...
Brazil Fazendas Dutra - økologisk
Brazil Fazendas Dutra - økologisk
Terroir Fazendas Dutra har eksisteret i 50 år og ledes i dag af de to Læs mere...
Sidamo espresso
Etiopien Sidamo Suke Quto grade 1 - økologisk (espresso)
Terroir Farmen Suke Quto er beliggende midt i det etiopiske højland, hvor den røde jordbund Læs mere...
Etiopien Sidamo Suke Quto grade 1 – økologisk (grønne kaffebønner)
Etiopien Sidamo Suke Quto grade 1 – økologisk (grønne kaffebønner)
Terroir Farmen Suke Quto er beliggende midt i det etiopiske højland, hvor den røde jordbund Læs mere...