Besøg shoppen 100% økologisk Besøg shoppen 100% økologisk Besøg shoppen Import - ristning - salg Besøg shoppen Gratis levering i Storkøbenhavn

Proces

Tæt på ækvator kan man høste kaffe to gange om året: En mindre høst i november og en stor høst i april – maj.

Arabica kaffebønner dyrkes i bjergrige områder fra 900 til 2.200 m. over havets overflade i et bælte på 1.600 km på hver side af ækvator. Temperaturen er nogenlunde konstant, og her er frostfrit. Vulkansk og porøs jord er særlig velegnet til kaffedyrkning. Her er rig næring for planterne.

Efter plukningen behandles kaffebærrene i en tør eller våd proces.
I den tørre proces lægges bærrene direkte til tørre i solen og man fjerner først pulpen efter soltørringen. I den våde proces fjerner man pulpen med det samme og fermenterer bønnerne.

Den økologiske proces

I den økologiske proces er kaffen dyrket uden anvendelse af kemiske sprøjtemidler og kunstgødning, og produktionen er bæredygtig.
Skal man klare sig helt uden kunstgødning og samtidig holde på fugten i jorden, er det nødvendigt at have flere slags træer fx banan, guava og bambus sammen med kaffeplanterne. Træerne tiltrækker fugle, og både fugle og nedfaldne blade gøder jorden naturligt.
Fugle og skyggetræer er afgørende for at opnå en balanceret smag, også fordi skyggen gør modningen langsommere og skaber mere smagsfylde i bønnerne.

Plukningen

Vores økologiske specialkaffe er høstet manuelt. Med helt modne kaffebønner har man sikkerhed for, at smagsnuancerne får mulighed for at træde frem, og der er balance i kaffen. Kaffebær modnes gradvist, og man ser grønne og røde eller gule bønner på planterne på samme tid. Skal man undgå at høste umodne kaffebønner, kan det være nødvendigt at plukke den samme plante op til 20 gange.

Besøg shoppen

Mere om os

I Coffee Hub dyrker vi den gode smag. Vi kender vores økologiske kaffebønners historie, og vi ved, at den unikke kaffeoplevelse starter ved dyrkningen og handler om terroir og plukning – ligeså meget som ristning og brygning.

Vi importerer økologisk kaffe fra udvalgte certificerede farme og kooperativer og sælger de friskristede kaffebønner til virksomheder og private.

Hos Coffee Hub kan du også købe grønne kaffebønner og bryggeudstyr.

Kaffen leveres hele i lufttætte kaffeposer med envejsventil, så bønnerne kan afgive CO2, uden at ilt kan komme ind. På den måde holdes kaffen frisk, og bevarer sin gode smag.

Ring eller skriv til os
-Vi er altid parat til at levere økologiske ‘single origin’ kaffebønner til dig eller til din virksomhed.

Coffee Hub er statskontrolleret økologisk – og så har vi elitesmiley.

Kontakt os