Tæt på ækvator kan man høste kaffe to gange om året: En mindre høst i november og en stor høst i april – maj. I den økologiske proces er kaffen dyrket uden anvendelse af kemiske sprøjtemidler og kunstgødning, og produktionen er bæredygtig. Det er samtidig forbudt at anvende kunstige farvestoffer, syntetiske aromastoffer og kunstige sødemidler.

Vores økologiske specialkaffe er høstet manuelt. Den manuelle høstmetode betyder, at kaffebærrene udvælges løbende til plukning. Bærrene modnes gradvist, og man ser grønne og røde eller gule bønner på planterne på samme tid. Skal man undgå at høste umodne kaffebønner, kan det være nødvendigt at plukke den samme plante op til 20 gange.
Med helt modne kaffebønner har man sikkerhed for, at smagsnuancerne får mulighed for at træde frem, og der er balance i kaffen.
Maskinhøstning er effektivt, men det kan være svært at opnå den samme grad af finsortering som ved den manuelle plukkemetode.

Tør eller våd proces
Efter plukningen fjernes bærret (pulpen) ind til hinden (silver skin) omkring kaffebønnen. Det kan ske ved en tør eller en våd proces, der fermenterer bønnerne. I den våde proces vaskes bønnerne i en vådmølle, og i den tørre proces lægges bønnerne til tørre et par uger under et halvtag eller delvis i solen.
Den våde proces kan give en lidt mere syreholdig kaffe, men det er nemmere at styre fermenteringen. Den tørre proces giver i reglen en mere jordagtig smag, men processen er sværere at styre, og man risikerer overgæring.

På specialkaffefarme sorteres kaffebønnerne igen, når bærret er fjernet.
Sorteringen klassificeres på forskellige måder i de forskellige lande. – Triple pick, som man opererer med i Indonesion, betyder fx, at bønnerne håndsorteres tre gange.

    Bali Blue Moon - økologisk (grønne kaffebønner)
    Terroir Bali Blue Moon er dyrket i skyggen fra høje træer bl.a. appelsintræer i højlandet Læs mere...
    Brazil Fazendas Dutra - økologisk
    Brazil Fazendas Dutra - økologisk
    Terroir Fazendas Dutra har eksisteret i 50 år og ledes i dag af de to Læs mere...
    Ecuador SHB EP Loja - økologisk (grønne kaffebønner)
    Terroir Kaffen er dyrket på bjergskråninger i 1.600-2.000 meters højde i Loja provinsen ikke langt Læs mere...
    Ecuador SHB EP Loja - økologisk
    Terroir Kaffen er dyrket på bjergskråninger i 1.600-2.000 meters højde i Loja provinsen ikke langt Læs mere...
    Sidamo espresso
    Etiopien Sidamo Suke Quto grade 1 - økologisk
    Terroir Farmen Suke Quto er beliggende midt i det etiopiske højland, hvor den røde jordbund Læs mere...
    Hario French Press Olive Wood
    Hario Cafe Press Olive Wood er en fantastisk måde at franskpresse din kaffe på. Denne Læs mere...
    Etiopien Guji Grade 1 Dimito Tero - økologisk (grønne kaffebønner)
    Terroir Kooperativet Dimito Tero ledes af Getachew Zeleke, der har en klar ambition om at Læs mere...
    Brazil Fazendas Dutra - økologisk
    Brazil Fazendas Dutra - økologisk (grønne kaffebønner)
    Terroir Fazendas Dutra har eksisteret i 50 år og ledes i dag af de to Læs mere...
    Økologisk tasterpakke - epresso
    Økologisk gavepakke
    Kaffe fra Coffee Hub er nøje udvalgt og stammer fra økologiske farme og kooperativer, som Læs mere...
    Brazil Fazendas Dutra - økologisk
    Brazil Fazendas Dutra - økologisk
    Terroir Fazendas Dutra har eksisteret i 50 år og ledes i dag af de to Læs mere...