Størstedelen af al kaffe kommer fra de to arter af kaffebusken: ’Coffea arabica’, bedst kendt som ’arabica’ og ’Coffea canephora kendt som ’robusta’. Arabica betragtes generelt som bønner af en højere kvalitet end robusta. Både arabica og robusta findes i et stor antal varianter.

Coffee Hub forhandler kun økologiske arabica bønner.

Coffee Hub er statskontrolleret økologisk:
Se Fødevarestyrelsens økologirapport

Klassificeringer
De kaffeproducerende lande benytter hver deres klassificering til at angive kaffebønnernes kvalitet.

Den højest klassificering kaldes i mange afrikanske lande ’AA’, mens den i Indonesien hedder ’Klasse 1’. I Colombia klassificeres hver kaffesæk efter bønnernes størrelse og mærkes efter regionen. Den højeste klassificering kaldes Surpremo, og Excelso er den næsthøjeste.

Alle klassificeringer tager udgangspunkt i bønnernes størrelse, ensartethed, farve, generelle kvalitet og antallet af defekte bønner i prøverne.

Der er endnu ikke noget internationalt system for klassificeringen.

Coffee Hubs økologiske kaffebønnerne er ristet på en kafferister af mærket Giesen. Giesen kafferisteren har støbejernstromle, der sikrer den optimale temperaturstyring og en helt ensartet ristning. Vi sælger dog også de grønne kaffebønner.

Ved valg af risteprofil har vi føling med både bønner, terroir og den proces, bønnerne har været igennem efter plukningen. Og vi tager også højde for, hvad vi ved om den aktuelle høst. Flammen og ristetiden indstilles, så vi er sikre på, at de flygtige aromatiske olier træder frem og skaber balance og karakter i smagsudtrykket.